8. Zmajevo Gnezdo upravičilo pričakovanja

Dvodnevni ‘praznik nogometa’ – Zmajevo Gnezdo, ki je bil tokrat organiziran že osmič, je upravičil in celo presegel vsa pričakovanja. Na viški Svobodi se je v dveh dneh zbralo kar 5.000 obiskovalcev, ki so spremljali 170 ekip v lovu na osem lovorik. Najboljši klubi iz regije kot so Crvena Zvezda, Dinamo Zagreb, Partizan Beograd, Hajduk Split, Rijeka, MTK Budapest, Vojvodina, Istra, Maribor, Mura, Domžale in drugi so manifestirali nogometne presežke. Poleg kvalitetnega nogometa je imel dogodek tudi bogat spremljevalni program, ki je poleg hrane in pijače ponujal obilo zabave za otroke kot tudi odrasle.

V rezultatskem smislu sta se najbolje odrezala Crvena Zvezda in Dinamo Zagreb, vsak klub je osvojil po dve lovoriki. Domžale, Varteks, Vojvodina in Maribor pa vsak po eno. Največ zanimanja je poželo finale selekcij U13, kjer sta se pomerila zgodovinska rivala Crvena Zvezda in Dinamo Zagreb. Tesen, izenačen dvoboj je odločilo streljanje 11-metrovk, kjer so bili bolj uspešni rdeče-beli.

Glavni organizator in ustanovitelj projekta Zmajevo Gnezdo, Hajro Rizvić, ki je tudi osebno podelil vse pokale, po koncu dogodka ni skrival zadovoljstva: „Za nami je še eno uspešno izvedeno Zmajevo Gnezdo. Tokratni turnir je bil poseben v mnogih pogledih. Imeli smo rekordno število obiskovalcev, v dveh dneh se nas je zbralo preko 5.000. Tekmovalo je približno 2.000 nogometašev iz 170 ekip, ki so v naše mesto prispeli iz sedmih držav, nekateri so se vozili več kot 1.000 kilometrov. Na enem mestu smo zbrali vse največje klube iz regije. Pri organizaciji je pomagalo okrog 100 prostovoljcev. Videli smo solze sreče, solze radosti, rodila so se nova prijateljstva, stkale nove vezi in to je tiso kar me najbolj veseli in motivira, da smo vsako leto še boljši.“

Zmagovalci po starostnih skupinah:

U15: NK MARIBOR
U13: FK CRVENA ZVEZDA
U12: FK CRVENA ZVEZDA
U11: NK DOMŽALE rumeni
U10: NK VARTEKS
U9: GNK DINAMO
U8: VOJVODINA A
U7: GNK DINAMO

Se vidimo zopet prihodnje leto!