Foto utrinki

Razpored turnirja

P.R. Članki

Nogometnega turnirja, ki ga je organiziral KMN Olimpija pod nazivom Zmajčkovo gnezdo, se je iz širšega dele Slovenije udeležilo 12 ekip. Te so bile razdeljene v tri skupine po štiri. V skupinskem delu tekmovanja je domžalska ekipa, po zmagah proti Rudarju iz Velenja in NŠ Marinko Galič iz Maribora ter tesnem porazu proti NK Aluminij, v skupini zasedla drugo mesto in se uvrstila v četrtfinale.

Na prvi stopnički izločilnih bojev jo je čakala ekipa Škofje Loke, ki je v svoji skupini zasedla prvo mesto. Z rezultatom 1:0 so slavili rumeni, ki so se tako prebili v polfinale. Nasprotnik je bil trboveljski Rudar, ki je moral varovancem Mileta Spasića priznati premoč z 2:1. V finalu so Domžalčani dobili priložnost za maščevanje Aluminiju iz Kidričevega, ki jim je zadal edini poraz na turnirju. Po najboljši igri na turnirju ter bučnem navijanju gledalcev obeh ekip, so z rezultatom 1:0 slavili domžalski malčki. Ti so po osvojenem četrtem, tretjem in drugem mestu na turnirjih in v ligi, že petič v letošnjem letu osvojili prvo mesto.

Kipec za najboljšega igralca turnirja si je priboril član Domžal Pino Žeželj. Zmajčkovo gnezdo so osvojili naslednji igralci domžalske selekcije do 8 let: Jaka Cencelj, Miha Omahen, Rocco Tatarovac, Mark Vrhovnik, Pino Žeželj, Nik Belovič, Edin Vukalić, Andraž Koritnik in Matt Zver. Ekipo je vodil vodja in trener selekcije do 8 let, Mile Spasić, pomagal pa mu je Žak Jeklic.

Uvrstitev:
1. NK DOMŽALE
2. NK Aluminij
3. NK Rudar Trbovlje
4. NŠ Marinko Galić Maribor

Tekst: Milenko Spasić, vodja in trener selekcije do 8 let NK Domžale
Foto: Mitja Belović