Foto utrinki

Razpored turnirja Redni del

Razpored turnirja Play off

P.R. Članki

Še en turnir Zmajevo Gnezdo je uspešno zaključen. Ponosni smo, da je letos prvič turnir potekal na naših igriščih v ŠP Vič, kjer smo lahko videli skoraj 80 ekip iz celotne regije. Priča smo bili dobremu nogometu, druženju, zabavi in športnemu navijanju. Dogodek je že zdavnaj presegel okvirje športnega turnirja, saj udeležencem, staršem, navijačem in organizatorjem koristi na mnogih drugih nivojih.

Po novi uspešno izvedeni organizaciji turnirja je idejni vodja in prvi operativec turnirja – Hajro Rizvićpodal svoje mnenje: „Po planu! Turnir je uspešno zaključen, rad bi se zahvalil vsem udeležencem, staršem, volenterjem in seveda našim trenerjem, ki opravljajo veliko trdega dela. Organizacija dogodka se začne že 40 dni pred prvim sodniškim piskom, veliko je velikih in malih stvari, ki jih moramo storiti, da bi se dogodek lahko izpeljal. Ko se turnir začne se delovna skupina (naši trenerji) razporedi po terenu in opravlja veliko nevidnega dela. Ne smem pozabiti na sodnike, ki so zelo pomembni, vedno izberemo najbolj kvalitetne.

 Ko se konča prvi dan smo na pol poti, takrat smo 50% lažji. Drugi dan vse poteka veliko bolj rutinirano. Takrat gledamo, da se turnir konča brez zapletov, brez večjih poškodb otrok. Trudimo se, da so vsi gosti zadovoljni, tako domači kot tuji iz Crvene Zvezde, Dinama, Partizana, Hajduka, Rijeke… Velik poudarek je na tem, da se otroci, starši in trenerji iz teh klubov vrnejo zadovoljni domov v Beograd, Zagreb, Split, Rijeko, ter s seboj odnesejo pozitivne občutke in zadovoljstvo. Seveda enako velja tudi za slovenske klube – Maribor, Domžale, Muro, Ilirijo… Tukaj ne gre samo za nogomet, prihaja do novih poznanstev, formirajo se prijateljstva, otroci spoznavajo druge kulture, udeleženci odkrivajo našo lepo Ljubljano itd.

Hvala Športu Ljubljana za podporo, kot tudi našemu mestu Ljubljani in županu g. Zoranu Jankoviću! Turnir je tradicionalen, zato že potekajo načrti za leto 2022, poleg stalnih udeležencev imamo najavljene prihode iz Italije, Nemčije, Avstrije in Mađarske. Hvala vsem, ki ste bili del dogodka! Kot vedno pravim #poplanu.“

Zmajevo Gnezdo 2022 bo potekalo od 18. do 20. marca 2022.