Svečana podelitev

Trophies ceremony hosted by our director and founder of the Zmajevo Gnezdo tournament Hajro Rizvić.

 

Video utrinki

Foto utrinki

Razpored turnirja Redni del

Playoff

Rezultati turnirja

Zmagovalci turnirja:

U7:    GNK DINAMO
U8:    VOJVODINA A
U9:    GNK DINAMO
U10:  NK VARTEKS
U11:   NK DOMŽALE rumeni
U12:   FK CRVENA ZVEZDA
U13:   FK CRVENA ZVEZDA
U15:  NK MARIBOR

P.R. Članki

V Ljubljano prihaja 8. Zmajevo gnezdo, največji mednarodni turnir v tem delu Evrope

Na igriščih NK Svoboda Ljubljana, se bodo ta konec tedna (26. in 27. marec) merile najmočnejše nogometne ekipe iz regije. Tradicionalni turnir bo tudi tokrat poseben, saj se ga bo udeležilo kar 2000 nogometašev. Na delu bomo videli 170 ekip, ki prihajajo iz sedmih držav, nogomet pa se bo igral na enajstih igriščih. Skupaj s spremljevalci, starši otrok in oboževalci turnirja, na viški Svobodi pričakujemo vsaj 4000 obiskovalcev. Moštva bodo tekmovala v starostnih skupinah U7, U8, U9, U10, U11, U12, U13 in U15.

Glavni organizator in ustanovitelj projekta Zmajevo Gnezdo, Hajro Rizvić, bo s sodelavci in prostovoljci, skupaj jih je več kot 100, skrbel, da bo vse teklo nemoteno, kot vsako leto do sedaj. „S sodelavci, ki so v večini z menoj že od prvega Zmajevega Gnezda, imamo vse pripravljeno. Ker to počnemo že mnogo let, lahko rečem, da smo utečeni, vsak ve kaj je njegova naloga, zato tudi tokrat pričakujem, da bo šlo vse kot po maslu,“ zagotavlja Rizvić.

Tekmovale bodo ekipe iz Srbije (FK Crvena Zvezda, FK Partizan…), Hrvaške (GNK Dinamo Zagreb, HNK Rijeka, HNK Hajduk Split, NK Istra, NK Varteks…), BiH (FK Željezničar, FK Sarajevo, OFK Spartak Banja Luka, NK Jedinstvo Bihać…), Avstrije (HSV Young Boys, FC Lendorf Soccerboys…) ter Makedonije (Young Team Kumanovo) in Madžarske (MTK Budimpešta). Seveda se nam bodo predstavile tudi najboljše slovenske ekipe (NK Maribor, NK Domžale, NK Mura, NK Aluminij, NK Bravo, NK Svoboda, …).

Poleg nogometa bo dogodek nudil tudi bogat spremljevalni program. Lahko bomo sodelovali v športnih igrah, srečelovu, otroškem igranju ter se okrepčali s hrano in pijačo. Pričakujemo tudi posebna gosta turnirja, saj sta obisk napovedala ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik NZS Radenko Mijatović. Namen dogodka je druženje mladih nogometašev, trenerjev in drugih ljubiteljev športa, spodbujanje vztrajnosti in vzgoje v športnem duhu ter pridobivanje novih prijateljstev, ki ostanejo celo življenje.

Vir: NK Svoboda

Na svobodi so padali rekordi

 
 

Na igriščih NK Svoboda Ljubljana so se ta konec tedna merile najmočnejše nogometne ekipe mlajših selekcij iz regije. Tradicionalni turnir Zmajevo gnezdo, ki je bil na sporedu že osmič, je bil tudi tokrat poseben, saj se ga je udeležilo rekordnih 2000 nogometašev. Na delu smo videli 170 ekip, ki so prišle iz sedmih držav, nogomet pa se je igral na enajstih igriščih. Skupaj s spremljevalci, starši otrok in oboževalci turnirja se je na viški Svobodi zamenjalo vsaj 4000 obiskovalcev. Mlada moštva so na dvodnevnem turnirju tekmovala v starostnih skupinah U7, U8, U9, U10, U11, U12, U13 in U15.

Glavni organizator in ustanovitelj projekta Zmajevo Gnezdo Hajro Rizvić je s sodelavci in prostovoljci, skupaj jih je bilo več kot 100, poskrbel, da je vse teklo nemoteno, kot vsako leto do sedaj. Tekmovale so ekipe iz Srbije (FK Crvena Zvezda, FK Partizan …), Hrvaške (GNK Dinamo Zagreb, HNK Rijeka, HNK Hajduk Split, NK Istra, NK Varteks …), BiH (FK Željezničar, FK Sarajevo, OFK Spartak Banja Luka, NK Jedinstvo Bihać …), Avstrije (HSV Young Boys, FC Lendorf Soccerboys …) ter Makedonije (Young Team Kumanovo) in Madžarske (MTK Budimpešta). Predstavile so se tudi najboljše slovenske ekipe (NK Maribor, NK Domžale, NK Mura, NK Aluminij, NK Bravo, NK Svoboda …).

Poleg bogatega nogometnega dogajanja je vse dni tekel tudi bogat spremljevalni program. Obiskovalci in spremljevalci ekip so lahko sodelovali v športnih igrah, srečelovu, otroškem igranju ter se okrepčali s hrano in pijačo. Namen dogodka je druženje mladih nogometašev, trenerjev in drugih ljubiteljev športa, spodbujanje vztrajnosti in vzgoje v športnem duhu ter pridobivanje novih prijateljstev, ki ostanejo vse življenje. S svojo prisotnostjo je dogodek “ovekovečil” tudi ljubljanski podžupan Dejan Crnjek“Počaščeni smo bili, da so se povabilu odzvali tudi vodilni pri Mestni občini Ljubljana. Prihod podžupana je za nas velika čast in potrdilo, da se je projekt prijel v naši občini. Turnir je popolnoma uspel, največji dokaz je zadovoljstvo najmlajših, zaradi katerih smo sploh šli v to zgodbo. Vidimo se prihodnje leto,” je po uspešno končani organizaciji osme izvedbe turnirja dejal idejni oče Hajro Rizvić. 

Zmagovalci v posameznih kategorijah:
U7: NK Dinamo Zagreb (Hrvaška)
U8: NK Vojvodina (Srbija)
U9: NK Dinamo Zagreb (Hrvaška)
U10: NK Varteks Varaždin (Hrvaška)
U11: NK Domžale (Slovenija)
U12: NK Crvena zvezda (Srbija)
U13: NK Crvena zvezda (Srbija)
U15: NK Maribor (Slovenija)

VIR: 24ur.com